Alo

Achteraf betalen

6 maanden garantie

Supersnelle service

Zou ik mijn iPhone scherm laten repareren?

Het is altijd vervelend als je iPhone scherm kapot gaat, zeker aangezien je je iPhone dagelijks gebruikt voor communicatie, administratie, social media, etc.

Wat kan je nu het beste doen?

In dit artikel worden een aantal mogelijkheden besproken.

1. het scherm niet repareren als het nog werkt

Dit is natuurlijk de goedkoopste optie. Op deze manier hoef je geen nieuw scherm te betalen en de gsm niet te missen. Hoe dan ook, deze optie komt niet zonder ‘kosten’.

Door het kapotte scherm dat van glas is gemaakt wordt de gsm gevoeliger voor nieuwe schade. Het glas is verzwakt waardoor het minder bestand is tegen nieuwe impact dat de iPhone op andere manieren kan beschadigen en de totaalprijs duurder kan maken.

Telefoons gaan nooit goed samen met water, zeker niet als het scherm gebroken is. Dit omdat het water dan gemakkelijker door het gebroken glas in het systeem geraakt. Waterschade bij elektronica wil je zeker vermijden!

Ondanks dat deze optie ‘goedkoop’ is, is het dus zeker géén aanrader.

2. DIY REPARATIE (DO IT YOURSELF)

DIY of doe-het-zelf reparaties zijn over het algemeen heel handig. Denk maar aan een kapotte deurklink, de poot van een stoel vervangen en andere kleine reparaties. Maar hoe zit het nou bij een iPhone? Is zelf iets repareren dan een goed idee?

Dat hangt allereerst af van hoe handig je bent met elektronica. Heb je ervaring met het repareren van telefoons, tablets en andere apparaten in deze categorie? Dan kan het wel een poging waard zijn. Wel kom je dan snel op het volgend probleem:

Heb je onderdelen die van GOEDE kwaliteit zijn?

Het is natuurlijk super als je de skills hebt om zelf zo’n reparatie uit te voeren, alleen is het wel zo dat je ook goede kwaliteitsonderdelen moet hebben om de oude onderdelen te vervangen. Het zou jammer zijn dat je een nieuw scherm op je iPhone zet en het erna snel terug kapot gaat, geen goed beeld geeft, enzovoort.

Het is al een hele opgave om de kwaliteit van een scherm te bepalen. Om dan ook nog eens een kwaliteitsvol scherm te krijgen, maakt het allemaal nog moeilijker en minder waard.

Vandaar de volgende optie:

Ondanks dat deze optie ‘goedkoop’ is, is het dus zeker géén aanrader.

2. JE SCHERM LATEN REPAREREN BIJ EEN REPARATEUR

Zoals eerder gezien is het niet zo verstandig om je scherm te laten zoals het is. Een DIY reparatie kan handig zijn als je de kennis en tools ervoor hebt, maar dat heeft de meerderheid niet.

Wie heeft dan wel deze belangrijke dingen om de reparatie uit te voeren?

Een goede reparateur van mobiele telefoons heeft er zijn beroep van gemaakt om dit probleem voor mensen op te lossen. Dit zijn mensen die ervaring, kennis en de kwalitatieve onderdelen hebben die nodig zijn om je scherm te repareren.

Dit is dus de makkelijkste en meest betrouwbare optie, vooral aangezien je op deze manier een bulletproof plan hebt om je iPhone gerepareerd te krijgen zonder je zorgen te maken erover.

Een goede reparateur kan je op de hoogte brengen van het exacte probleem, levert een goede service, communiceert duidelijk en kan antwoorden op andere gerelateerde vragen die nodig zijn om je vertrouwd te voelen met zijn service.

Het is dus enorm belangrijk dat je een reparateur hebt die voldoet aan deze voorwaarden.

 

Bij ALO iPhone Repair Belgium zijn we ervan overtuigd dat we aan deze voorwaarden voldoen!

 

In het artikel ‘Waarom kiezen voor ALO?’ laten we graag zien waarom we zo overtuigd zijn hiervan.

 

Wil je een afspraak maken voor een reparatie? Klik dan hier.

Benieuwd wat andere mensen vinden van onze service? Klik dan hier.